Alto Adige

Alto Adige

Alto Adige vil - som rejsemålet Dolomitterne - være kendt af nogle som ét af skisportens Mekka’er, andre vil være kørt igennem det på første stykke vej efter Brenner-passet og endnu andre vil kende denne lille Norditalienske plet på landkortet under det tyske navn Sydtyrol. Men ikke mange kender Alto Adiges underskønne landskaber, det milde klima, de små hyggelige landsbyer, befolkningens rodfæstede og levende religiøsitét - for blot at nævne nogle få af de ting, der gør et ophold og en pilgrimsvandring fra valfartskirke til valfartskirke til en uforglemmelig oplevelse.

Program

1.dag

Afrejse med tog fra København el. Aarhus.

 

2.dag

Efter omstigning i München, ankomst til Brixen, Alto Adige.

 

Brixen:

Omk. år 1000 flyttede biskoppen over Bozen-Brixen fra det nuværende benediktinerindekloster Säben til Brixen. Siden da har den ca.1200 år gamle by været bispedømmets domkirkeby.

 

Efter ankomsten går vi ud til valfartskirken Maria am Sand.

Kirken har et undergørende billede der forestiller Maria, der rækker Jesusbarnet en pærekvæde, som er symbol på kærlighed og troskab.

Indlogering og overnatning i pension Angerer nær kirken.

 

3.dag

Vi kører op til Kreuztal, hvorfra dagens vandring begynder. Målet er Antermoia, hvor vi bliver indlogeret i pension Elisabeth. Inden vi kommer så langt har vi en naturskøn dag bag os med vandring over græsklædte alme* og over passet Würzjoch.

 

 

*alm er den stedlige betegnelse for sæter.

 

4.dag

I dag vandrer vi ind i Ladinernes (Alto Adiges oprindelige befolkning) dal, Gadertal.

Morgendagens mål er et af Alto Adiges kendteste valfartssteder: Heilig Kreuz. Men inden vi går ud på en enestående smuk tur op til valfartskirken overnatter vi i landsbyen La Val.

 

5.dag

Kirken er beliggende 2045 m.o.h. og er fra 1484.

Den har stor betydning, bl.a. fordi Alto Adiges kendte helgen Josef Freinademetz stammer fra denne egn. Ikke blot går hvert år Gadertals menigheder valfart til kirken, men også mange pilgrimme finder vej hertil. Kirken er så højt beliggende, at pilgrimme må være forberedte på såvel let snefald som på sommerlige temperaturer.

Vi tager afsked med et uforglemmeligt sted og vandrer mod Campill, hvor vi overnatter.

 

6.dag

Dagens vandring til St.Peter går langs med et af Dolomitternes smukkeste landskaber: GeisslerSpitzen. Vi går i ca.1800 m højde og har dermed mulighed for at være til stede i disse bjergpanoramaer i al deres storslåethed. I 2000 m højde går vi over passet Kreuzjoch ind og ned i Villnöss-dalen. Efte nedstigningen fra passet overnatter vi i St.Magdalena.

 

7.dag

Gennem Villnöss-dalens skovklædte bjergsider, alme, kastanielunde og vinmarker når vi til Gufidaun, 730 m.o.h., der er beliggende, hvor Villnöss-dalen møder Eisack-dalen. Den smukke gamle by har en historie, der går tilbage til det 5.årh og er sammen med kirken St.Martin et historisk skatkammer.

 

8.dag

Abtei vom Heiligen Kreuz zu Säben er dagens første mål. Benediktinerindeklostret er ét af Alto Adiges enestående valfartssteder med ikke mindre end tre kirker. Den ene er valfartskapel med det undergørende billede af Maria.

Klostet var indtil omk. år 1000 bispesæde og i overensstemmelse med datidens forhold, hvor kirker og klostre tillige fungerede som borge og tilflugtssteder anbragt malerisk på en markant klippe over Eisack-dalen med en enestående udsigt mod syd og nord.

 

Efter besøget i Säben fortsætter vi til overnatning ved Dreikirchen: Tre sammenbyggede gotiske kirker fra 1400-tallet: St.Gertraud, St.Nikolaus og St.Antonius, der er bygget over en hellig kilde, hvis helbredende virkning vi har mulighed for at prøve.

 

9.dag

På dagens vandring kommer vi efter et par kilometer til Barbian med det bemærkelsesværdige skæve kirketårn, som kun kan få én til at tænke på Pisa.

Derfra går turen over et åbent alm-landskab til valfartskirken Maria Saal, hvor det undergørende billede ‘Maria mit dem Regenschirm’ findes. Et forunderligt motiv, der har sin oprindelse i Maria som den beskyttende: ‘Maria unter Deinem Schutz und Schirm’.

Derfra fortsætter vi forbi de berømte jordpyramider ved Klobenstein til overnatning i Oberbozen.

 

10.dag

Fra Oberbozen tager vi tovbane/tog ned til Bozen, som er Alto Adiges største by og "provinshovedstad". Vi besøger markedet og kigger lidt på byens ældste del inden vi begiver os på vej gennem Alto Adiges største vindistrikt til overnatning ved Kaltern.

 

11.dag

Fra Kaltern kommer nogle af Europas bedste vine. Grunden findes bl.a. i det milde klima, der ikke kun om sommeren byder på behagelige temperaturer, men også kan give noget nær forårsagtige vintre.

Dagens vandring går til Valfartsstedet Unsere liebe Frau im Walde, beliggende 1351 m.o.h., som med sit undergørende billede af Maria som himmeldronning har været et kendt valfartssted siden det 12.århundrede.

 

12.dag

Fra Unsere liebe Frau im Walde begynder vi nedstigningen mod Etsch, den flod, der løber i bunden af Etschtal igennem bl.a Meran og Bozen.

Vi overnatter i Lana.

 

13.dag

Pilgrimsvandringen slutter i Meran. Denne smukke gamle by har i århundreder været forbundet med skønhed og livskunst. På grund af sit milde klima, blev byen fra omk. 1850 kendt som kursted, ikke mindst gennem de lange kurophold, som Østrigs beundrede kejserinde Sissi - kejser Franz Joseph I’s gemalinde - havde i byen. Også i dag mærker man, at Meran ikke er en hvilken som helst by. Kurstedet, gaderne, hele byen emmer af skønhed og kejsertidens storhed, der ikke er gået i forfald, men som leves i nutidens afdæmpede form.

 

14.dag

Hjemrejse

 

Rejsens pris (venligst forespørg)

 

Prisen er incl.:

1. Togrejse, Kbh./Aarhus > Brixen + Meran > Kbh./Aarhus

2. Halvpension (drikkevarer ikke incl.)

3. Indlogering i dobbeltværelse. I Alto Adiges pensioner findes udelukkende dobbeltværelser. Det er således kun muligt at få et enkeltværelse hvis man vælger at betale en merpris på ca.400,- kr pr. nat.

4. Lokaltog/tovbane.

 

Ikke incl. i prisen er:

Transport af bagage. Det er muligt at arrangere bagagetransport. Prisen vil afhænge af hvor mange deltagere, der ønsker transporten.

 

For yderliger information ring på +45 21796556 eller send en mail til info@peregrino.dk